Actueel

26-03-2014

Kunstmanifestatie in Roermondse bioscoop

Vier kunstenaars, Bernard Visser, Godelieve Geurts, Marcel van Hoef en Jos Dirix presenteerden vrijdagavond 28 maart een kunstmanifestatie.

In een korte inleiding spraken zij alle vier, bij enkele van hun eigen geëxposeerde kunstwerken, in de goed gevulde bioscooplounge van Foroxity.

De korte bevlogen introducties werden gevolgd door vertoning van film. Op het grote witte doek van de bioscoop, werden uit de reeks Hollandse Meesters in de 21e Eeuw, vijf korte documentaires vertoond. Pure sfeerbeelden over werk en kunstenaarschap van vijf bekende Nederlandse kunstenaars. Na de filmvertoning spraken de vier exposerende kunstenaars verder met het aanwezige publiek. Direct contact, live en op filmdoek, met 'de kunstenaar zelf' stond centraal in de totale kunst-filmbelevenis op deze avond.

Het initiatief van de vier kunstenaars is, passend in bioscoopterm, te omschrijven als een persoonlijke sneakpreview. De vier kunstenaars Bernard Visser, Godelieve Geurts, Marcel van Hoef en Jos Dirix exposeren binnenkort namelijk gezamenlijk. Van 1 juni tot en met 29 juni te bezoeken, in huis en atelier van Marcel van Hoef, Swalmerstraat 35 te Roermond.

× Home Actueel Exposities Beelden Film Jos Dirix Contact