Jos Dirix

Kunstenaar Jos Dirix
Dirix houdt van het ambachtelijke werk van beeldhouwen, het doorgronden, het verbeelden en het overtreffen. Beeldhouwen is synoniem voor het zoeken naar antwoorden en voor het vinden van oplossingen. In zijn atelier ontwikkelt Jos met iedere sculptuur een diepere contemplatie. Bekwaam creëren met handen, hoofd en hart.

In het Maasdorp Neer te Limburg, leeft en werkt beeldhouwer Jos Dirix met echtgenote Wilma van Duuren, midden in de natuur, tussen kunst en hun IJslandse paarden. Door het dagelijkse paardrijden in het natuurgebied Leudal, is er intensief samenspel tussen ruiter en paard. Beweging, ritme en balans. Ook in het gepassioneerd uitoefenen van jiujitsu, een Japanse zelfverdedigingskunst, ervaart Jos de sensatie van spanning en eenheid. Jos streeft ernaar het maximale te halen uit zijn leven en uit zijn kunst.

Bronzen kunst
Beeldhouwer Jos Dirix maakt expressieve, bronzen sculpturen. Het gehele oeuvre van Jos Dirix, ieder kunstwerk, is een bronzen verstilling van respect voor het leven. Sculpturen vol dynamiek: paarden, stieren, mannen, vrouwen en roofdieren. Elke sculptuur is een fascinerende combinatie van waarneming, interpretatie en verbeeldingskracht. Een beeld van Jos Dirix verrijkt de openbare omgeving, je eigen huis of tuin. Maar er is meer. Een koper bracht dit als volgt onder woorden: 'Bij het zien van zijn sculpturen voel je telkens de spanning van een zweepslag: ik ervaar een intens energieke stimulans.’

'De spanning van één enkel moment, het absolute momentum van volheid van beweging, de manifestatie van een open verhaal in de cirkel van het leven: die wezenlijke beroering, die geef ik door. Die creëer ik in brons’.

Jos Dirix

Jos Dirix
× Home Actueel Exposities Beelden Film Jos Dirix Contact