Actueel

09-05-2016

Bronzen stier Miura in Italië

Voortgedreven door een krachtige overtuiging.

De bronzen stier Miura begeleiden naar Italië. Een reis met een bijzonder einddoel: Museo Lamborghini in Bologna. Samen met vriend Huub Bessems reisden we af. De prachtige autorit met mooie muziek en goede gesprekken eindigde in Sala di Bolognese waar we gedurende ons verblijf door Antonella gastvrij zijn onthaald.  Daags na aankomst gingen we naar de bestemming van onze reis. Naar het familiemuseum van Lamborghini in Funo di Argelato. Onderweg ernaartoe steeg de spanning.

Ooit vond autodesigner Ferruccio Lamborghini in de stier de belichaming en het beeldmerk voor zijn sportauto's. De fascinatie voor de schoonheid en het wezenlijke van de stier deel ik oprecht met hem. Zou mijn bronzen creatie van de stier Miura door Lamborghini ook zo beleefd en gewaardeerd worden? Ik wil Miura in het familiemuseum tentoonstellen.

De ontvangst met Fabio Lamborghini, de neef, de nipote van Ferruccio Lamborghini, bij de entree van het familiemuseum was hartelijk. Fabio  introduceerde ons bij de zoon van de legendarische autodesigner Lamborghini, bij Tonino Lamborghini. Tonino bestudeerde de bronzen Miura uitvoerig én was enthousiast! Hij roemde de bronzen stier Miura om de pure kracht. Veramente bellisimo. Bijzonder en levenskrachtig. Trots plaatsten we Miura in drie formaten op consoles, voorzien van documentatie, in Museum Lamborghini. Met geloof in de samenwerking en een mooie toekomst is Miura ontvangen in Museo Lamborghini, waar vanaf nu Miura van Jos Dirix staat tentoongesteld. Het bezoek aan Italië is vanzelfsprekend afgesloten met een bezoek aan Gazzano, aan onze vriend Lucio Salamini. Hij maakt compromisloze, bijzonder wijnen onder de naam vini di  Luretta. Met zijn uitstekende wijn is geproost op het slagen van onze missie!

www.museolamborghini.com

Op de samenwerking! Jos Dirix en Tonino Lamborghini.

Jos Dirix bij de bronzen stier Miura in Italië.

Miura

× Home Actueel Exposities Beelden Film Jos Dirix Contact